Circulaire sloop in wijk Kruiskamp

22 maart, 2022

Circulaire sloop in wijk Kruiskamp

Na ondertekening van de overeenkomst in maart 2021 voor het slopen van 4 woonblokken in de wijk Kruiskamp, project Parkweelde 3 te Amersfoort, zijn de sloopwerkzaamheden van de portiekflats inmiddels al ver gevorderd. Een mooie opdracht van de Alliantie Ontwikkelling b.v.

De woningen worden circulair gesloopt en als verificatieproject gebruikt voor het BRL SVMS-007 circulair slopen certificaat. Veel materialen zoals gordingen, kozijnen, straatwerk etc. zullen worden hergebruikt in de nieuwbouw en/of omgeving of worden geplaatst op de Insert marktplaats.

Uiteindelijk zullen hier 400 nieuwe huizen gebouwd gaan worden, waarvan 80 procent in de sociale sector. Een mooi nieuwbouwproject van Alliantie ontwikkeling en de gemeente Amersfoort. De nieuwe energiezuinige huizen, ontworpen door Steenhuis Bukman Architecten, worden gebouwd door Nijhuis Bouw en opgeleverd in 2023.

Een mooi project met een mooie samenwerking!

Alliantie Kruiskamp - circulaire sloop
Parkweelde sloop
Parkweelde wijk
sloop parkweelde Amersfoort | Roseboom-groep
sloop parkweelde Amersfoort | Roseboom-groep
sloop parkweelde Amersfoort | Roseboom-groep

Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Een warmtenet aanleggen, grondverzet, transport, slopen, asbest verwijderen of bodemsanering, onze projecten hebben resultaat.
vacature allround monteur warmte

Uitdaging met een project?
Wij denken graag mee!