Plantion en Roseboom-groep, duurzame samenwerking

19 oktober, 2022

Duurzaam werken

Roseboom-groep werkt duurzaam | Voor de realisering van een nieuw, multifunctioneel verwerkingscentrum van Plantion in Ede (6250 m2 uitbreiding) en 150 groene parkeerplaatsen verzorgden wij de engineering van het terrein. We maakten het terrein al in 2008 bij de oprichting van Plantion bouwrijp en nu in 2022 doen wij hetzelfde voor de uitbreiding van het verwerkingscentrum. We zijn het project gestart met het realiseren van 150 groene parkeerplaatsen. Momenteel wordt het terrein verder bouwrijp gemaakt. Voor ons werd als doel gesteld zo duurzaam mogelijk de werkzaamheden uit te voeren. Dit is goed gelukt! We verwijderden zo min mogelijk asfalt en bestaand riool én de bestaande vrijgekomen materialen werden maximaal voor hergebruik benut.

We maken zoveel mogelijk gebruik van de bestaande rioolaansluitingen. We passen deze aan en breiden ze uit met de nieuwe ondergrondse infra. Het vrijkomende materiaal uit het project wordt maximaal voor hergebruik benut. Zo is bijvoorbeeld het bestaande menggranulaat gebruikt voor onder het nieuwe asfalt en de betonvloer van het gebouw. Het tekort aan menggranulaat wordt vanuit onze eigen regionale sloopprojecten aangevoerd. Het overschot aan grond gaat ook weer voor hergebruik naar onze eigen lopende projecten toe. Als Roseboom-groep vinden wij het belangrijk om met deze manier van werken bij te dragen aan een duurzame maatschappij en de CO2 uitstoot te verminderen. Daarom zijn wij ook lid en co-founder van Insert.

werkzaamheden voor uitbreiding Plantion Ede | Roseboom-groep
Duurzame werkzaamheden bij Plantion in Ede | Roseboom-groep
Duurzame werkzaamheden bij Plantion in Ede | Roseboom-groep

Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Een warmtenet aanleggen, grondverzet, transport, slopen, asbest verwijderen of bodemsanering, onze projecten hebben resultaat.
vacature allround monteur warmte

Uitdaging met een project?
Wij denken graag mee!