Op Floriade aan het werk

22 maart, 2022

Grondwerk voor de Growing Green Cities

Momenteel verzorgen wij het grondwerk voor het Franse Paviljoen. Al eerder realiseerden wij het grondwerk voor ‘The Natural Pavilion’, het Rijksoverheidspaviljoen. Beiden projecten voeren wij uit in opdracht van de Noordereng Groep. Onze expertise transport zetten wij daar ook regelmatig bij in voor o.a. het vervoer van de prefabdelen van de paviljoens. Een voordeel is dat wij met deze samenwerking van onze diverse expertises snel kunnen schakelen en zo veel tijd besparen.

Van april tot en met oktober 2022 wordt de Floriade Expo georganiseerd in Almere met als thema Growing Green Cities. Om dit thema concreet te maken, worden verschillende paviljoens gerealiseerd waarbij natuur inclusief bouwen uitgangspunt is. 40 Landen nemen deel. Het innovatieve consortium van de Noordereng Groep uit Bennekom is na de aanbesteding de gekozen winnaar om het Dutch Innovation Experience, Rijksoverheidspaviljoen in Almere te realiseren.

Het paviljoen is een showcase voor de toekomstige (woning)bouw en verbindt de ruimtelijke opgave met de transitie-opgaven in Nederland. Het ontwerp introduceert de ‘HoutKern Bouwmethode’. Dit is een circulair concept dat het mogelijk maakt om in korte tijd op een duurzame manier en met lage emissie, veel nieuwe woningen te bouwen.

Na afloop van de Floriade krijgt het paviljoen een tweede leven als reizend natuurpaviljoen. Door de demonteerbaarheid, aanpas- en uitbreidbaarheid van de HoutKern Bouwmethode zal het Natural Pavilion in de toekomst in verschillende vormen terug te zien zijn.

Floriade terrein
Floriade render
Floriade machines
Floriade grond
Floriade bouw

Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Een warmtenet aanleggen, grondverzet, transport, slopen, asbest verwijderen of bodemsanering, onze projecten hebben resultaat.
vacature allround monteur warmte

Uitdaging met een project?
Wij denken graag mee!