Energie

Aanleg warmtenetwerken

Sinds 2013 heeft Roseboom een actieve rol binnen de aanleg van koude- en warmtenetwerken. Dat heeft geresulteerd tot een nieuwe expertise, namelijk energie. Het begon met de aanleg van het warmtenetwerk in Ede. Hier zijn inmiddels ruim 20.000 woningen en bedrijven voorzien van een duurzaam warmtenetwerk. Begin 2019 is  Roseboom Warmtedistributie BV opgericht. Vandaag de dag worden door heel Nederland in samenwerking met diverse energiebedrijven complete netwerken in de stadsverwarming gerealiseerd.


Duurzaam van A tot Z

In Nederland gaan we stap voor stap van het aardgas af en gaan we met koude- en warmtenetwerken onze woningen verwarmen en koelen. Een duurzaam alternatief. Een behoorlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Vanuit centrales wordt energie geleverd uit biomassa (snoeihout) dat afkomstig is uit de regio. Of er wordt restwarmte gebruikt van bijvoorbeeld datacenters, energiecentrales en afvalverwerkingsinstallaties voor de warmtenetwerken. Een win-win situatie. Vanuit deze centrales worden er kilometerslange trajecten warmteleidingen aangelegd om woonwijken, bedrijven en organisaties te voorzien van duurzame warmte. Roseboom verzorgt alle werkzaamheden voor deze trajecten. Van ontwerp tot de uitvoering en onderhoud.

Warmte Service Ede (WSE)

Roseboom maakt deel uit van Warmte Service Ede (WSE), dat het onderhoud en beheer verzorgt van het aangelegde warmtenet.

De aanleg van deze trajecten duurt voort op de lange termijn. Het ontwikkelen van duurzame warmte draagt immers bij aan de reductie van CO2 uitstoot. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het aanleggen van een warmtenetwerk? René kan hier alles over vertellen.

  • René van Viegen
  • Bedrijfsleider

Contact opnemen

René van Viegen

Meer energieprojecten

Wij realiseren door heel Nederland complete
warmtenetwerken. Bekijk hier onze energieprojecten.