Duurzame samenwerking in groene warmte een feit

duurzame samenwerking een feit

Ondertekening overeenkomst

Gerhard van de Lagemaat (directeur DEVOG), Albèr van Ee (directeur Van Voskuilen Groep) en Jan Koole (directeur Roseboom-groep) tekenden zojuist een overeenkomst.

Duurzame Energie Veenendaal-oost Groenpoort B.V. (DEVOG) heeft de opdracht voor de aanleg van het warmte- en koudenet in Groenpoort, Veenendaal-oost gegund aan de combinatie VOROVO, bestaande uit Van Voskuilen Infratechniek B.V. en Roseboom Warmtedistributie B.V.

Veenendaal groener

Groenpoort, het noordelijk en laatste wijkdeel van Veenendaal-oost, staat bekend om haar groene karakter. DEVOG ontwikkelt en exploiteert een collectief duurzaam energiesysteem voor Groenpoort. Dit energiesysteem zal warmte en koude leveren aan 930 woningen, geproduceerd in een energiehuis met behulp van warmtepompen en energieopslag in een groot warmtebuffer. Hierdoor kan DEVOG zoveel mogelijk duurzame energie produceren wanneer de zon schijnt of de wind waait. DEVOG is een gemeentelijk warmtebedrijf en zusterbedrijf van DEVO, dat al warmte en koude levert aan ongeveer 1.900 woningen en voorzieningen in de wijken Buurtstede en Veenderij in Veenendaal-oost.

VOROVO zal ongeveer 20 km warmte- en koudeleidingen aanleggen als onderdeel van fase 1 tijdens het bouwrijp maken van het gebied.

Gerhard van de Lagemaat: “Wij werken aan een collectief energiesysteem voor Groenpoort waarbij we optimaal gebruik willen maken van duurzame energie. Een optimale werking van het leidingnet is essentieel voor een betrouwbare levering van warmte en koude voor de woningen. We zijn daarom erg blij met de samenwerking met VOROVO, een partij die al jarenlange ervaring heeft in de aanleg van leidingen en daarom veel expertise inbrengt.”

Samen maken we duurzame energie een realiteit in Groenpoort, Veenendaal-oost!

een groene samenwerking voor groene warmte in Groenpoort Veenendaal

Terug naar het overzicht
vacature allround monteur warmte

Uitdaging met een project?
Wij denken graag mee!